Resan - Snickeri och båt

Har du visionen har vi lösningen.
Go to content
Båtar
En dag bestämde jag mig för att förverkliga min dröm om att segla i Karibien för att senare passera Panama kanalen och spendera mycket tid i stilla havet. Med knappa medel införskaffade jag mig en Dufour 40 fot segelbåt. Enda sättet att ha råd med drömmen och överleva så bekvämt som möjligt var att själv renovera och modifiera båten till att bli så självförsörjande som möjligt och i övrigt leva på vad moder natur hade att erbjuda. Med min bakgrund från tillverkning i industrin, snickeri, byggbranschen och ett allmänt överintresse för teknik och lösningar skapade jag min dröm. Resultatet blev en båt med stil, komfort och självförsörjande på vatten genom kraft enbart från solpaneler och vindgenerator.
Det var många vänner och gäster som ville komma med på seglats, men det visade sig att jag oftast var den enda som faktiskt kunde segla.
Man säger ju att problem är alla lösningars moder, så jag skapade ett användarvänligt NMEA nätverk med ny plotter så att allt i lugn och ro kunde kontrolleras från hytten när man vilar samt att båten kunde segla själv när jag behövde sova.
Hur bygger man egentligen ett vindroder? Oj, nu slog blixten ner, hoppas allt höll..det luktar visst bränt? Var finns säkringarna?
Jag har erfarenhet från förhållanden i Sverige, Europa, Karibien och tropiska klimat.
Jag kan erbjuda hjälp med erfarenhet från att ha testat allt i hårda förhållanden då saker måste fungera och hålla.

Kontakta mig så pratar vi mer om din/er dröm!

Where do you wanna go?!


Back to content